17 Aralık 2018 Pazartesi

Suits

Suits, başrollerinde iki oyuncunun olduğu, 2011 yılında USA Network kanalında yayımlanmaya başlayan bir Amerikan dizisidir. An itibariyle 12. sezonu çekilmektedir. Her bir sezonunda yaklaşık 20 bölüm olan dizi, dünya çapında büyük bir başarıya imza atmıştır.


Dizide, küçük yaşta annesini ve babasını kaybeden, eğitim hayatını yarıda bırakmış bir gencin yaşam öyküsü anlatılmaktadır. Bu gencin adı Mike Ross’tur. Mike çok zeki birisidir ama eğitimini yarıda bıraktığı için işler onun için o kadar da kolay değildir. Küçük yaşında alkollü bir sürücünün ailesine çarparak onları öldürmesine rağmen ceza almadığı için hukuka meraklıdır. Bu merak duygusu da ona hukuk konusunda çok bilgili olma yeteneğini kazandırmıştır. Geçimini farklı öğrencilerin LSAT (hukuk üniversitelerine giriş) sınavlarına belirli bir ücret karşılığında girmesiyle sağlar. Kötü çocukluk arkadaşı Trevor ise uyuşturucu işindedir. Bir gün Trevor, Mike’dan belirli bir miktar uyuşturucuyu bir otele götürmesini ister. Mike en başta reddeder ama daha sonra ninesinin ilaç masrafları sebebiyle kabul etmek zorunda kalır. Gittiği otelde polisin uyuşturucu sevkiyatından haberdar olduğunu fark edip polisten kaçarken, şans eseri çok ünlü bir hukuk firmasının iş görüşmesine dalar. Fırsatını değerlendirip ünlü Harvey Specter’ı çok etkiler. Üniversite diploması yoktur ama Harvey bu büyük riski kabul edip onu işe alır. Zaman içerisinde çok gelişip, çok para kazanmaya başlayan Mike’ın hayatı değişir, ünlü bir avukat halini alır. Bir süre sonra düşmanları oluşur ve bu düşmanlar Mike’ın geçmişini araştırır. Bir gün Mike’ın bir sahtekar olduğu, aslında hiç üniversiteye gitmediği ortaya çıkar, hapse atılır. Hapishanede muhbirlik yaparak erken tahliye olur. Muhbirliğindeki ve iş hayatındaki başarısı göz önüne alınan Mike, tekrar hukuk barosuna alınır. En baştaki genç haline kıyasla çok daha olgun bir hale bürünen Mike, işinin de getirdiği başarıyla birlikte evlenir.

Hala devam eden Suits, Mike’ın dizideki eşi Rachel’ın (Meghan Markle) İngiltere Prensi ile evlenmesinden dolayı uzun bir süre aksamıştır. Bir sonraki sezon için onay alan dizinin takipçileri ise, bu sorunun bir an önce çözülmesini ve Suits’e tekrar kavuşmayı dört gözle bekliyor.

Fotoğraftaki karakterler: Harvey Specter, Mike Ross